Szülésről, az okos és az ösztönös énemnek – Kobza Meső, dúla, szülésfelkészítő szemszögéből

2014.12.01 00:00

Sokat „asszonykodunk’ mostanában, mindenféle korosztályban, így jött az ötlet, megkérem Mesőt, meséljen azoknak, akik még gyerekvállalás előtt állnak.

„…állítsam vissza a bizalmat azoknak a fejében és szívében, akik ismerősök által mesélt rémtörténetek, hollywoodi filmek vészhelyzetes jelenetei alapján, vagy egyéb okok miatt eltávolodtak az ösztönös vágyakozástól. ’
 

Dúla vagyok. Abban segítek, hogy az édesanyák és édesapák kisbabájuk megszületését ne traumaként, krízishelyzetként, hanem életük legcsodálatosabb élményeként élhessék meg.

- Felkészítem őket minden szempontból, és aztán kísérem őket és párjukat a vajúdás során.
- Őrizem a „templomot”. Mert egy idő után annak érzékeljük a legkiábrándítóbb kórházi teret is akár.
- Segítek a gördülékeny vajúdás érdekében megváltozott tudatállapotba kerülni, természetes úton-módon fájdalmat csillapítani, erőt önteni, biztatni, támogatni.
- Apás szülés esetén felmentem az édesapát olyan felelősségek felvállalása alól, melyeket nem szerencsés magára vennie.
- Segítek abban is, hogy sikeres legyen a szoptatástörténet, hogy ösztönös és felszabadult élmény legyen a legkisebb családtag körüli minden tevékenység.Persze, szeretettel ajánlom az alkalmat azoknak is, akik már szültek, és nem félnek megtudni, hogyan történhetett volna másképpen… (Igény szerint az alkalom után szülésélmény feldolgozásra be lehet hozzám jelentkezni, egyéni konzultáció keretében.)

Egyetlen ilyen beszélgetés nyomán nem változik meg az általános hozzáállás, miszerint „a szülés egy szükséges rossz", amit "a cél érdekében el kell szenvedni”, „a szülésen túl kell esni”, hiszen „a szülészetre nem kávézni, vagy jól érezni magunkat megyünk”. Hitem és reményem szerint, minél többen mesélünk arról, hogy
- lehet másképpen, és
- hogyan lehet másképpen,
annál többen adják majd tovább a „megérintődött érintettek” a hírt, későbbiekben pedig szülésük csodájának örömteli történetét.

Várlak szeretettel: Kobza Zsuzsanna Meső /szülésfelkészítő, dúla, gyermekágyas segítő/

Dátum: 2014. december 1, hétfő 19 óra

Helyszín: Varázskuckó, 11 kerület, Bukarest u. 3. 10-es kapucsengő

Hozzájárulás: 19 év felettieknek 500 Ft.