Parázson járás Erdélyben

2016.11.26 12:00

Parázson járásA parázson járás(tüzönjárás) egy önismereti, önfejlesztő lehetőség, amely a világ több részén is megtalálható, így a magyar hagyományban is. Ha részt veszel egy hasonló szertartáson, már nem ugyanaz az ember tér vissza otthonába, mint aki onnan elindult.

 

Neveltetésünkből fakadóan félünk a tűztől, a nyílt lángtól, parázstól, hiszen az elménk azt mondatja velünk, hogy fájdalmat okoz, lehetetlen megérinteni úgy, hogy ne égjünk meg. Valóban nehéz megmagyarázható tudományosan, hogy mi történik akkor, amikor egy 700-800 fokos parázson mezítláb végigmész, ennek ellenére nem ég meg a talpad. De pont ebben van a kulcs: a tűzbeavatás lehetőséget ad arra, hogy felismerd, az elmédben lévő tévhiteket újra tudod írni.  A saját tapasztalás a leghitelesebb tanulási folyamat.

Felismered, hogy sokkal többre vagy képes, mint azt gondolnád, ha félelmeid halmazát lecsökkented.

A parázson járás számodra is hihetetlen változásokat tud hozni a hozzáállásodban, világ látásmódodban ez által az életedben is. Lelkünk tüze nélkül nem tudunk teremteni. Megfogan egy gondolat, egy nagyszerű terv, de ehhez szükséges a Tűz, amely mozgásba hoz, cselekvésre késztet.

Minden alkalom más. Újabb és újabb korlátokat, gátakat vagyunk képesek átlépni és miközben végig megyünk a gyönyörű parázs szőnyegen feltöltődünk a tűz erejével.

A parázson járást megelőzi egy lelki, szellemi felkészítő, amikor időt adunk magunknak arra, hogy végig gondoljuk, milyen szándékkal indulunk a szertartásba. Megfogalmazzuk személyes céljainkat, miben van szükségünk megerősítésre. Meghívjuk a Tűz szellemét, hogy támogassák a folyamatainkat.

Mindenki saját maga dönti el, hogy át megy-e a parázson és felelősséget vállal döntéséért.

 

A következő parázson járás helyszíne: Csegez (Pietroasa) Kolozs megye, Torda mellett, a Székelykő alatt.

Időpont: 2016 november 26, szombat 11.00. Kérek mindenkit, ne késsen. 

A program egy napos, de lehetőség van a telek mellett panzióban megszállni, kérésre infót küldök erről.

Az egész napos program hozzájárulása november 20-ig: 100 lej, utána 130 lej.

Jelentkezni lehet: termeszethaz@gmail.com, 00 36707712118 vagy.