HOLDAM Szakrális – ASSZONYKÉPZŐ I. találkozás

2015.09.04 16:00

 

 

Elmélet

 

Időpont: szept.4, 

péntek 16-21

Gyakorlat

 

Időpont: szept.5, 

szombat, 10-17

 

 

A természet törvényei és hogyan tudom az életemben ennek hasznát venni.  A négy őselem szimbolikája.  Holdfázisok. Jobb agyfélteke aktiválása.

 

 

Kapcsolódás a testemmel a természet törvényeinek tükrén keresztül, saját magam megtapasztalása. Kapcsolódás az elemekkel.

    

        Bizonyított tény, mély tapasztalat, hogy ott, ahol léteznek női közösségek,            egymást támogatják a nők, könnyebb az életük. Egymásnak átadják      tapasztalataikat, tudásukat, megbeszélik félelmeiket, és nem utolsó sorban együtt      éreznek egymással. Kevesebb ideig maradnak benne számukra romboló      kapcsolatban, könnyebben veszik az akadályokat, könnyebben szülnek, a gyászt      annak rendje és módja szerint lezárják egészséges időben. Mindig tudják, hogy     van  valaki, akire számíthatnak. Jómagam megéltem ennek az előnyeit      gyermekkoromban, nagyszüleim által. Nem azt állítom, hogy minden harmóniában      volt akkoriban, de azt igen, hogy a gyereket kidobtuk a fürdővízzel együtt.  

     Az új trendben az látszik, hogy a nő nem találja magát NŐI szerepében. 

      Érdekes módon mosógépünk, mosogatógépünk, és még ezer más kütyünk     van, amitől elvileg  boldogabbak kellene lennünk, több időnk lehetne magunkra,     családunkra, gyermekeinkre. Mégis mindez arra lett jó, hogy rabszolga módon     még többet dolgozhassunk egy multinál, ahol a hétvégéken is kötelező közös     programokat szerveznek, nehogy a családoddal légy.

 

Így lettek egyre többen  a szingli lányok, lízingelt autóval, lakással és lízingelt szeretővel. Rengeteg, a harmincas éveiben járó nővel találkoztam, beszélgettem, akik kiégtek, nem tudják hova merre, hogyan tovább, mert a karrierjük mondjuk, sínen van, de egy idő után kellene a társ, a gyerek. Kezd üressé, sivárrá válni az élet, előjön a depresszió, függőségek, és más jelei annak, hogy valaki nem azt teszi, amire hivatott. Kétségbeesetten ketyegni kezd a biológiai óra. 

A jó hír az,  hogy kevés lelki ismerettel helyére kerülnek a dolgok, a nők belekapcsolódnak az életbe.

Érdekes, a természetben a nyúl sosem akar elefánt enni, meg sem kérdőjelezi nyúl mivoltát. A nyárfa sem akar fenyő enni, csak az ember akar mindig más lenni, mint ami. És még hány hasonló bölcsességet találunk a természetben… 

Miért érdemes figyelni és tanulni a természettől? 

A tágabb értelemben vett világunkban van egy REND, ha pedig nincs, akkor a természet próbálja ezt a RENDET kialakítani. Aki ismeri a szeretet rendjét, illetve a természeti népek világképét, tudja, hogy a REND egyik alaptörvénye az, hogy aki előbb volt, annak elsőbbsége van a később érkezővel szemben. Ezt a hagyományban tökéletesen ismerték. A föld, a

min lépkedünk, az égbolt, amire felnézünk, a csillagok, a hegyek, folyók, a tűz, a kövek mind-mind itt voltak már előttünk. Ősidők óta Többet láttak, hallottak, mint bárki más. Az is tudományosan bebizonyított tény, hogy minden mindennel kapcsolatban van.

    Ma számtalan könyv ír erről, filmek, előadások hallhatóak. Van, akinek nagyon nehéz a jól megszokott racionális gondolkodástól eltérni, a régit lecserélni, hiszen összeomolhat a világról- és saját magáról alkotott képe is.  Ha minden mindennel kapcsolatban van, akkor mindaz, ami előttünk volt, olyan tapasztalásokat és tudást hordoz magával, amelyek hasznosak lehetnek számunkra, ha van bennünk alázat, és megfigyeljük ezeket. Viselkedésük, létük a természetben, útmutatóként jelezhetnek nekünk bizonyos helyzetekben. 

    Mondok egy egyszerű példát. - A Nap nappal világít, a Hold éjjel. A nappalt éjszaka követi, és ez mindig így volt máig. Ez nem egy feltételezés, hanem egy tény. Mire tanít: vannak dolgok, amik adva vannak és nincs hatásom rá, nem változtathatom meg. Van egy felsőbb hatalom, egy elrendeltetés, amely akkor is így volt, amikor nagymamám férjhez ment, és akkor is, amikor Szent Istvánt megkoronázták, sőt, megkockáztatom, előtte is… Ha felfigyelek erre a  hétköznapi tényre, tudatosítom magamban, akkor felismerem, hogy az életben vannak olyan helyzetek, amelyeken én nem tudok változtatni, hiába szenvedek. Nem tudok mindent kontroll alatt tartani, vagy ha igen, akkor sem nem változik ettől semmi, csak én érzem magam rosszul tőle. - a Nap keleten kel és Nyugaton fekszik. Ez sem változik. 

Az életnek van egy örök körforgása, ami változatlan. Ami megszületik, halálra van ítélve a születés pillanatában. A haláltól értelmet és értéket kap az élet. Ez is a tények közé tartozik. Lehet a halált a szőnyeg alá seperni, úgy tenni, mintha sosem halnánk meg, ettől még ott lesz. Ott van a mindennapjainkban, kapcsolatok, barátságok, virágok, illúziók halnak meg. Lehet az élet ellen élni, de attól még az élet nem áll meg, halad a halál felé.

 

    És még sorolhatnék sok hasonló tényt, mint azt, hogy a föld elnyeli a vizet és a villámcsapást. Hogyan jelenhet ez meg a mi életünkben?  Úgy például, hogyha  túlcsordultig vagyunk érzelmekkel, vagy valami csapás ér az életben, olyan tevékenységet kell végeznünk, ami a földdel kapcsolatos, pl. kertészkedni, ásni, gyomlálni, stb. Sok hasonló megfigyelést beszélünk át az Asszonyképző első alkalmával is ugyanígy megkeressük, hogyan tud ez a tapasztalás engem az életben segíteni. 

 

Ha szeretnél te is jobban kapcsolódni a természethez, várlak szeretettel.

Helyszín: Budapest

Jelentkezni lehet további részletekért: 06 70 771 2118 vagy termeszethaz@gmail.com.

Jelentkezési határidő: augusztus 31.

Az eseményekről itt tudsz tájokztatást kérni: Hírek  (gördíts a lap aljára)

 A részletes leírást itt találjátok:Asszonyképző 


KÖVETKEZŐ ALKALOM: OKTÓBER 2,3. Téma: Hogyan fejtsünk szimbólumokat? Szimbólumok a világban, a mindennapi életben, álmainkban, transzállapotokban, stb.Az intuíció felismerése, alkalmazása az életben. Tűzlégzés, erőállat-erőnövény keresés sámándobolás segítségével.