BŐSÉG TEREMTŐ ELVONULÁS AZ ÚJKENYÉR HAVÁBAN - Erdélyben

2014.06.26 13:32

BŐSÉG TEREMTŐ ELVONULÁS AZ ÚJKENYÉR HAVÁBAN -

TISZTÍTÓ-GYÓGYÍTÓ IZZASZTÓKUNYHÓ SZERTARTÁS Sütő Annamária BabivalAugusztus a Kisasszony hava, de Újkenyér havának is nevezik. Augusztus 15-én a katolikusok a Nagyboldogasszony napját ünneplik, a csángók ezen a napon ezen a napon virágot, gyógynövényt szentelnek, hogy ennek füstjével kezeljék a betegeket. A magyar nyelvterületen élt egy szokás, a nagyboldogasszonyi virágszentelés, virágáldás szokása, amikor a népszokás szerint virágszentelést tartanak, és virágokból koporsót (Mária-koporsót) készítenek. A megszentelt illatos füveket később a halott koporsójába tették (hogy Máriához hasonlóan dicsőségre jusson), beépítették a ház alapjába, vagy a csecsemő bölcsőjébe vagy az új pár ágyába tették.
Egyes források szerint augusztus 16 án a hét törzs vezérei Álmost választották fővezérré, engedelmességet fogadtak neki, és ezt vérszerződéssel pecsételték meg. Egyesek szerint a vérszerződés a magyar nép születésnapja volt.
Nyár utolsó hónapja, a befektetett munka eredményének begyűjtésének időszaka. Ebben az időszakban raktározzuk el az eledelt télire. Ez az időszak különösen alkalmas elvonulásra, arra, hogy őseink erejét meghívjuk és töltekezzünk velük, behívva az anyagi, lelki bőséget az életünkbe.
Az elvonulást azoknak ajánlom, akik szeretnének közelebb kerülni önmagukhoz azáltal, hogy közelebb kerülnek a természethez, Ami az ember életében kérdéses, mindenre ott a válasz a természetben.
Amire számíthatsz ebben a pár napban: nagyon sok éneklés sámán dob kíséretével, erőhívó gyakorlatok, bizalom gyakorlatok, belső utazás, és nem utolsó sorban izzasztókunyhó

Helyszín: Sólyomkő Lovastanya (https://pont.ro/)

Időpont: augusztus 14,15,16

Az elvonulás díja: 300 lej, mely tartalmazza a szállást két éjszakára és 3 tábori étkezést.

Jelentkezési határidő: július 31. A jelentkezés 100 lej előleggel érvényes.

Jelentkezni lehet: termeszethaz@gmail.com vagy 074 5471 896 telefonszámon

Fontos tudnivalók:

Itt találsz leírást az izzasztókunyhóról:
https://farkasasszony.webnode.hu/modszereim-amelyekkel-segitek/saman-tehnikak/izzaszto-kunyho/

A kunyhózás napján böjtöt tartunk, ami lehet teljes vagy részleges, kiemelten sok víz elfogyasztása ajánlott. Az egész napodat ajánld fel megtisztulásra, gyógyulásra, valamilyen számodra fontos dologért. Ha nem a teljes böjtöt választod, akkor reggelire ehetsz még gyümölcsöt, vagy zöldséget, aztán a nap folyamán már nem étkezünk